Over mij

Mijn naam is Marloes Reijven-Goebbels, geboren op 7 september 1985 in Landgraaf in het zuiden van Limburg. Sinds 2014 ben ik getrouwd met Mark en woonachtig in Selfkant, net over de grens in Duitsland.

Mijn grote paardenliefde is CJ, mijn quarterhorse uit 2009 die sinds dat hij 6 maanden oud is in mijn bezit is. Naast mijn grote viervoeter, ben ik ook dol op onze twee kleine viervoeters; Macho en Nugget. Twee prettig gestoorde mopshonden.

Nadat ik vroeger altijd bang was voor paarden, ben ik dankzij mijn oudere zus die elke week op de manege te vinden was, uiteindelijk toch besmet met het welbekende paardenvirus. Na jarenlang mijn tijd te spenderen op de manege en met verzorgpaarden, besloot ik dat ik meer wilde dan alleen mijn vrije tijd met paarden doorbrengen; ik wilde er graag mijn werk van maken.

Hieruit volgde de opleiding paardenhouderij aan het AOC te Roermond, het huidige Citaverde College. Een van mijn stages heb ik doorgebracht op een westernstal. Dit beviel zo goed dat ik mijn dressuurlaarzen in de kast zette en mijn cowboyboots aantrok.
Door deze opleiding kwam ik ook in contact met een ruitersportzaak waar ik dik 7 jaar met veel plezier heb gewerkt. Na een kort uitstapje in de verzekeringswereld heb ik daarna bijna 4 jaar met veel plezier als groom gewerkt.

In dit werk, werkte ik veel samen met de dierenarts, osteopaat, tandarts, etc. Mijn passie is om de paarden zo gezond en fit mogelijk te houden, zowel fysiek als mentaal, zodat ze de best mogelijke sportprestatie neer kunnen zetten en zo happy zijn als maar kan.
Ik merkte toch dat ik hier uiteindelijk wat miste. Je signaleert dingen, merkt dat het paard niet helemaal zichzelf is, maar je kunt er nét niet de vinger op leggen wat er dan wel aan de hand is.

Vanuit die insteek ben ik gaan zoeken naar opleidingen waarmee ik mijn kennis kon verbreden en na een redelijk lange zoektocht kwam ik uit bij de Hippo Sofia Academie. De opleiding tot volleerd paarden revalidatietherapeut was precies wat ik zocht! In plaats van dat je je richt op één behandelmethode, leer je bij deze opleiding een veelvoud aan behandelmethodes.
Dit paste precies in mijn straatje! Want hoe fijn is het, als je niet beperkt bent tot 1 specialiteit, maar per paard kunt bekijken wat dit paard nodig heeft? Misschien is het maar één specifieke behandelmethode, maar wellicht is het een combinatie van verschillende behandelingen.

Eindelijk een opleiding waarbij ik het gevoel had precies dat te gaan leren wat ik graag wilde leren! In september 2020 ben ik met veel plezier mogen starten met deze opleiding en actief bezig met zowel het uitbreiden van mijn kennis als deze in de praktijk toe te passen.

De opleiding tot volleerd paarden revalidatietherapeut is een 4-jarige opleiding op HBO-niveau. Voorlopig ben ik dus zeker nog niet uitgeleerd! Echter leer ik ook tussentijds al verschillende behandelingen die toegepast kunnen worden.
Zodra er nieuws is, of er nieuwe behandelingen zijn die ik geef, wordt dit uiteraard hier op mijn website vermeld. Heb je in de tussentijd vragen? Dan verwijs ik je graag naar het contactformulier hier op de website!

Tot snel!

Marloes