Mijn werkwijze

“Als we onszelf de kans geven om al onze spanning los te laten, kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam beginnen te werken”
-Thich Nhat Hanh-

“Een groot genezer behandelt een probleem voordat het zich als een ziekte manifesteert, een middelmatig genezer behandelt een ziekte nadat deze zich heeft gemanifesteerd”
-Nan Ching-

Twee bekende citaten uit de oosterse genezingswijzen die mij enorm inspireren. Waarom? Omdat ik problemen het liefste oplos voordat je paard er echt last van gaat krijgen. Merk je toch al ongemak bij je paard? Dan werk ik zoveel mogelijk op het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Niemand wil een paard dat zich niet lekker voelt of pijn heeft. Daarom werk ik het liefste preventief. Door van tijd tot tijd je paard te laten behandelen, los ik blokkades en problemen op voordat het paard er last van gaat krijgen. Zo blijft je paard altijd in de best mogelijke conditie en kan hij het beste presteren, ongeacht je niveau van rijden en ambitie.

Heeft je paard toch al klachten? Ook dan help ik graag. De behandelingen die ik geef zijn allemaal gericht op het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Ik los problemen op in de energiedoorstroming van het paard en haal spanning weg van onderdelen van het lichaam waar teveel spanning op staat. Hierdoor kunnen de lichamelijke systemen hun werk weer goed doen en het lichaam in top conditie houden.

Ik geef zelden maar één soort behandeling. Het mooie van mijn opleiding is dat ik leer om meerdere behandelmethodes toe te passen. Hierdoor kan ik, zolang dit binnen mijn kwalificaties ligt, de behandeling specifiek op jouw paard afstemmen. Ik maak hierbij gebruik van technieken uit de osteopathie, cranio sacraal therapie, shiatsu en massage.

Wanneer je paard bijvoorbeeld een blokkade in de schouder heeft, kan dit door middel van osteopathie los gemaakt worden. Het is dan echter net zo belangrijk dat de omliggende systemen en weefsels ook mee behandeld worden. Stel de blokkade komt niet in eerste instantie vanuit de schouder, maar vanuit de omliggende spieren, is het net zo belangrijk dat deze ook behandeld worden. Doe je dit niet, zal de blokkade in de schouder binnen afzienbare tijd weer terugkomen.

Het hele paardenlichaam staat van voor tot achter en van boven tot onder in verbinding door middel van verschillende systemen en stromen.
Ik zie het als doel om al deze systemen in harmonie met elkaar te laten werken. Alleen op die manier krijg je een healthy&happy paard!