Magneetveldtherapie

Wat is magneetveldtherapie?
Magneetveldtherapie heeft eigenlijk niets met echte magneten te maken. Het werkt door middel van het opwekken van elektrische spanning, waardoor er elektromagnetische velden ontstaan. Deze magneetvelden trillen op lichaamseigen frequenties. Hierdoor hebben ze invloed op de cellen en weefsels van je paard.

Door magneetveldtherapie verbetert de bloedcirculatie en daarbij het transport van zuurstof, voedingsstoffen, hormonen en andere belangrijke substanties naar de cellen. Daarnaast zorgt het voor een verbeterde afvoer van afvalstoffen door de bloedvaten en het lymfesysteem.

Het zorgt ervoor dat de ‘oppervlaktespanning’ van de lichaamscellen optimaal is. Hierdoor worden water en voeding beter opgenomen en afvalstoffen beter afgevoerd. Zelfs de kleinste bloedvaatjes, de zogeheten microcirculatie, worden hierbij gestimuleerd. Aangezien deze microcirculatie verantwoordelijk is voor maar liefst 70% van het bloedtransport is hier dus veel winst te behalen.
Doordat de elementaire basiswerking van de lichaamscellen wordt hersteld kan het zelfherstellend vermogen van het paard optimaal zijn werk doen.

Samengevat:
Meer zuurstof -> meer energie -> betere prestaties
Betere stofwisseling -> betere afvoer van afvalstoffen -> minder verzuring
Betere doorbloeding -> minder kans op blessure
Toch een blessure -> sneller herstel
Sneller herstel na zware inspanning
Beter uithoudingsvermogen
En nog veel meer!

Vanaf september 2021 ben ik een samenwerking met het merk Kyro aangegaan is het mogelijk om de paardenset (bestaand uit de deken, het halsdeel en vier beenkappen) bij mij te huren. De kosten hiervoor bedragen €75 per week. Hierbij betaal je wel een borg, welke na de huurperiode retour gegeven wordt.

Je kunt er ook voor kiezen om een losse sessie te boeken aansluitend op de behandeling van je paard. De kosten hiervan zijn €15 per keer. (Alleen te boeken in combinatie met een behandeling).

Wil je de set graag kopen? Ook dat is mogelijk tegen een zeer interessante prijs! Neem hiervoor contact op via het contactformulier, dan stuur ik je graag een passende offerte.